Nieuws NETWERK VERPLEEGKUNDE
Terug

Fier! 60% van de leden raad van bestuur is vrouw

8 kandidaten voor 6 vacante plaatsen

Met fierheid kunnen we onze leden meedelen dat de 6 vacante mandaten in de raad van bestuur van NETWERK VERPLEEGKUNDE 8 sterke kandidaten heeft opgeleverd. Een mooi aantal kandidaten waardoor het voor de leden van de algemene vergadering een extra uitdaging was om de meest geschikte profielen uit te kiezen. De kandidaten hebben zich dan ook 1 voor 1 tijdens de algemene vergadering van 27 april 2024 voorgesteld om zo een wel overwogen keuze te kunnen maken. Met trots kunnen we meedelen dat de volgende nieuwe leden Raad van Bestuur NETWERK VERPLEEGKUNDE werden verkozen:

  • Inge Luts
  • Benjamin Willaert
  • Ruth Ieven
  • Birgit Van Wabeke
  • Micheline Lefèvre
  • Veerle Schoeters

60% van de leden Raad van Bestuur is vrouw 
Binnen verpleegkunde is ongeveer 85% vrouw. Als we kijken naar leidinggevende functies dan zien we dat dit % helaas afneemt. We zijn dan ook bijzonder tevreden te mogen vaststellen dat 60% van de leden van de Raad van Bestuur NETWERK VERPLEEGKUNDE vrouwelijk is. Meer lezen over de Raad van Bestuur NETWERK VERPLEEGKUNDE? 

Leden Algemene Vergadering in grote getalen aanwezig
Het is ieder jaar opnieuw een fijn weerzien tijdens de Algemene Vergadering. Dit jaar in de grote zaal die sinds kort in gebruik is. De leden zoemden in op waar de beroepsorganisatie de komende jaren fors in zal investering, de uitdagingen voor het verpleegkundig beroep en de successen als minder goed verlopen aspecten van het afgelopen jaar. Verpleegkundigen over sectoren, opleidingsniveaus en specialisaties heen blijven verbinden bleek een groot succes in 2023-2024 en blijft de prioriteit nummer 1. Enkel zo kunnen we ons in grote getalen blijven wegen op het beleid. Meer lezen over de Algemene Vergadering NETWERK VERPLEEGKUNDE?