Nieuws NETWERK VERPLEEGKUNDE
Terug

Wil je meer lezen?

Om dit artikel te lezen heeft u niet voldoende rechten.
Log in met uw account of word lid van NVKVV.

Hulpverleners krijgen eigen twee-euromunt

Belgische overheid toont blijkt van waardering

De hulpverleners in ons land krijgen een eigen twee-euromunt. Op de nieuwe munt komen verwijzingen naar hun beroep zoals een stethoscoop, hart, en spuit. Met dat gebaar wil de Belgische overheid hen bedanken voor hun inzet tijdens de coronapandemie. 

In november 2021 lanceerde Mattias Langens van het OCMW van Leuven al het idee om een euromunt uit te brengen, speciaal voor de hulpverleners in ons land. Hij is blij dat de munt er nu komt, maar hoopt dat het daar niet bij blijft. "Daarmee plaatsen we onze zorgverleners in de geschiedenisboeken. Nu is de focus op hen wat verdwenen door ander nieuws. Het is belangrijk dat we niet vergeten wat de zorghelden allemaal voor ons hebben gedaan. Ik hoop wel dat er meer volgt, dan alleen een muntstuk en dat er ook een structurele oplossing komt, zodat we meer mensen en meer handen aan de bedden hebben."

Het twee euromunstuk zal in april verschijnen. Daarop zal "dank je" in drie talen staan, met telkens een symbool dat verwijst naar de hulpverlening zoals een kruis, stethoscoop, een hart, spuit, rolstoel en een chemisch mengsel.