BA verzekering
Terug

Burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering exclusief voor leden

Veilig je beroep uitoefenen!

Verzekering burgerlijke aansprakelijkheid vanaf 70 euro per jaar
Om de risico's tijdens het uitoefenen van je beroep (als zelfstandige of in dienstverband) maximaal in te dekken, zorgt het NETWERK VERPLEEGKUNDE sinds 1994 ervoor dat haar leden beroep kunnen doen op een unieke burgerlijke aansprakelijkheidspolis met rechtsbijstand. Deze polis was de eerste in Vlaanderen voor verpleegkundigen en werd de afgelopen jaren steeds opnieuw aangepast aan de wettelijke evoluties in de uitoefening van het beroep van verpleegkundige en vroedvrouw. Ook tijdens de COVID-19 crisis werden extra voordelen toegevoegd. De tarieven voor deze verzekering variëren volgens het statuut van het lid, of je werkt als werknemer of als zelfstandige, als verpleegkundige of als vroedvrouw. Je vindt de polis en tarieven onderaan deze pagina. 

Verzekering gewaarborgd inkomen
Ben je zelfstandig verpleegkundige en wil je graag extra zekerheid wanneer je ziek wordt of een ongeval hebt? Dan biedt het NETWERK VERPLEEGKUNDE je een collectieve verzekering gewaarborgd inkomen met ruime verzekerde waarborgen tegen een gunstige premie. Wanneer je arbeidsongeschikt wordt, ontvang je een bedrag van ongeveer 1.000 euro vanuit onze sociale zekerheid. Dat bedrag kan je aanvullen met de uitkering van de verzekering gewaarborgd inkomen: daarin heb je de keuze of je 40, 50, 60 of 75 euro bruto per werkdag dat je ziek bent, wilt ontvangen na een carensperiode van 30 dagen. Om aan te sluiten bij deze collectieve verzekering mag je op het moment van aansluiting niet arbeidsongeschikt of ouder dan 50 jaar zijn. Je vindt de flyer en polis onderaan deze pagina. 

Verzekering -verpleegkunde studeren op eigen houtje-
Wanneer je het diploma verpleegkunde via zelfstudie wilt behalen, ben je niet verzekerd tijdens je stage. Studenten kunnen via zelfstudie en examens voor de Examencommissie het diploma van verpleegkundige behalen. Maar tijdens hun stage in een instelling zijn zij niet verzekerd voor burgerlijke aansprakelijkheid; zij zijn immers niet in een school ingeschreven. NETWERK VERPLEEGKUNDE biedt hiervoor een BA-verzekering aan. Die kost € 70 per jaar plus je lidmaatschap. 
Voor meer informatie: ledenadmin@netwerkverpleegkunde.be of 02/732.10.50

#
Titel
Download
1.
Artikel: Belang BA-verzekering volgens jurist Netwerk Verpleegkunde
2.
Flyer BA-verzekering overzicht tarieven vanaf 75 euro per jaar
3.
Flyer polis verzekering gewaarborgd inkomen *NIEUW* sinds 2020
4.
Polis BA-verzekering 2023