Werkgroepen
Terug

Studenten verpleegkunde

Onze droom is dat we van elke onderwijsinstelling een student in onze werkgroep hebben. We merken wel dat het voor studenten in het begin een zekere investering vraagt om zich in te werken in de materie van de werkgroep maar we helpen hen graag op weg.


Studenten verpleegkunde

In december 2019 zag de werkgroep Studenten van het NETWERK VERPLEEGKUNDE het levenslicht: een jonge, dynamische werkgroep met geëngageerde leden die vast besloten zijn om voor verandering te zorgen voor hun toekomstig beroep. De werkgroep buigt zich over volgende actuele thema’s en geeft studenten zo een stem op Vlaams en federaal niveau:

  • Onkostenvergoeding voor vierdejaarsstudenten (bacheloropleiding VVAZ)
  • VIO-statuut voor 4de jaars verpleegkunde (Verpleegkundige-In-Opleiding) 
  • Kwaliteit van stages en stagebegeleiding
  • Wijzigingen in wetgevingen binnen de Verpleegkunde
  • Het evoluerende zorglandschap en de rol van Verpleegkundige

 

... en nog veel meer!

Studenten Verpleegkunde worden door de werkgroep vertegenwoordigd in raden en commissies op Vlaams en federaal niveau. Zo krijgen studenten mee inspraak in relevante beleidsthema’s die ook studenten aanbelangt. Want het zijn tenslotte zij die de verpleegkundigen van morgen worden. 

Interesse om deel te nemen aan de werkgroep? Werkgroep Studenten Verpleegkunde is er voor alle studenten Verpleegkunde, ongeacht of je nu een graduaat-, bachelor- of masteropleiding volgt. Studenten verdienen het meer dan ooit om gehoord te worden! 

Publicatie Student spotlight in het magazine NETWERK VERPLEEGKUNDE

9 keer per jaar geven we aan studenten de kans hun bachelor- of masterproef te laten publiceren in de rubriek Spotlight Student van het magazine NETWERK VERPLEEGKUNDE. Een overzichtelijke waaier aan opportuniteiten en sectoren waar studenten verpleegkunde met hun diploma in aantocht mee aan de slag gaan. Zin om ook jouw proef te laten publiceren? journalist@netwerkverpleegkunde.be

Leden Netwerk Verpleegkunde
Bekijk profiel
Robbe VAN LEEMPUT
Voorzitter

Student Master Management en Beleid van de Gezondheidszorg – Bachelor Verpleegkundige - Bestuurder VVS (Vlaamse Vereniging van Studenten)

Bekijk profiel
Arin ADEL
Werkgroeplid

HBO5 Verpleegkunde – School Brugopleiding Verpleegkunde – School Werkzaam – Ziekenhuis Oost-Limburg (ZOL)

Bekijk profiel
Kirina ALLAERT
Werkgroeplid

Bachelor Verpleegkunde – HOGENT Master Verpleegkunde en Vroedkunde – UGent Werkzaam Spoed – AZ Sint-Blasius

Nieuws