Gratis digitale bibliotheek - CDLH.be

Leden gratis toegang tot digitale wetenschappelijke bibliotheek (CDLH)
Sinds 2014 krijgen NETWERK VERPLEEGKUNDE-leden gratis toegang tot Cebam Digital Library for Health. Dat is een elektronische, medische bibliotheek, met een enorm rijke verzameling aan wetenschappelijke bronnen. Ben jij al lid? Vul dan hier je gegevens in. Wij sturen deze gegevens door naar CDLH. Van zodra zij alles verwerkt hebben, krijg je een bevestiging op het e-mailadres waarmee je registreerde. 


Cursus Evidence based werken in de praktijk samen met CEBAM en Kenniscentrum (KCE)
Deze opleiding maakt verpleegkundigen vertrouwd met de informatiestromen, de technieken en methoden die verbonden zijn met het evidence based werken. De opleiding heeft tot doel kennis, inzicht en vaardigheden van de verpleegkundigen en vroedvrouwen te ontwikkelen op het gebied van deskundigheidsbevordering en kwaliteitszorg. Aan de hand van methodieken en inzichten leren cursisten snel de juiste kennisbronnen vinden en deze beoordelen. Zaken zoals evidence based practice, zoekstrategieën, databanken en beoordeling van guidelines worden besproken en ingeoefend rekening houdend met het werkveld van de cursist. Informeer bij j.smeets@netwerkverpleegkunde.be


NETWERK VERPLEEGKUNDE stichtend lid Evidence Based Medecine Practice Net
In 2010 besloten 13 organisaties, waaronder NETWERK VERPLEEGKUNDE, EBM PracticeNet op te richten omdat ze wetenschappelijk onderzoek hoog in het vaandel dragen. NETWERK VERPLEEGKUNDE werkt hier nauw samen met het Platform Wetenschap en Praktijk en houden zo beleidsmatig vinger aan de pols. In 2019 werd een adviesraad opgestart binnen EBMPractice Net, met als doelstelling richtlijnen te valideren op vraag en noodzaak uit het werkveld. Ook hier houdt NETWERK VERPLEEGKUNDE vinger aan de pols.


Presentaties op de Congresweek van de Verpleegkunde
Ieder jaar in maart organiseert het NETWERK VERPLEEGKUNDE tijdens de Week van de Verpleegkunde meet&eat kokers waarin de strafste wetenschappelijke onderzoekers hun onderzoeksresultaten presenteren. Alsook  bachelor- en master studenten krijgen de kans hun onderzoek voor te stellen. Interesse als student of onderzoeker? info@netwerkverpleegkunde.be


Publicatie zorg onderzocht studenten verpleegkunde 
Deze publicatie bundelt het wetenschappelijk onderzoek door studenten bachelorverpleegkundigen en de lopende doctoraten in Vlaanderen en Brussel. Een papieren exemplaar exclusief voor studenten verpleegkunde verkrijgbaar en tijdens de Congresweek van de verpleegkunde in Oostende. 

Maak hier kennis met de leden van de werkgroep studenten NETWERK VERPLEEGKUNDE en sluit je aan.