Nieuws NETWERK VERPLEEGKUNDE
Terug

Kerncompetenties zorgprofessionals

Enquête KU Leuven

Vanuit de Associatie KU Leuven loopt momenteel een project rond kerncompetenties van toekomstige zorgprofessionals. Met een enquête willen de onderzoekers het werkveld bevragen om zo tot de meest noodzakelijke competenties voor de toekomst te komen. Daaruit worden aanbevelingen geformuleerd voor de leerresultaten van zorgopleidingen. 

Vanuit wetenschappelijke literatuur en de input van verschillende focusgroepen werd een set van belangrijke kerncompetenties voor toekomstige zorgprofessionals opgesteld. Via een enquête wordt momenteel het belang nagegaan van deze kerncompetenties voor de verschillende zorgberoepen. 

Het project beoogt maatschappelijke evoluties te analyseren en de impact hiervan op de nodige kennis, vaardigheden en attitudes van zorgprofessionals in kaart te brengen. Daarnaast wordt onderzocht wat de rol van onderwijs hierin is en zullen onderwijsinstellingen ondersteund worden om in te zetten op deze toekomstgerichte competenties.

Als verpleegkundige kan je een belangrijke bijdrage leveren aan het onderzoek. Vul de enquête in via kuleuven.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_5gOP1sgPsqpYEUm 

Met vragen of voor meer informatie mag je altijd mailen naar Giete.Vanderlinden@kuleuven.be