Nieuws NETWERK VERPLEEGKUNDE
Terug

Eerste online simulatie in de thuiszorg

Uitnodiging voor het slotevent

“Hallo, jij moet Flo zijn!” is de eerste Europese simulatie in de thuiszorg die gratis online wordt aangeboden. De tool is er voor iedereen die hun vaardigheden en kennis over diabetes en gerontologie in de context van thuiszorg willen toepassen. De ontwikkeling kadert binnen het ENVISION-project van de Arteveldehogeschool.

In “Hallo, jij moet Flo zijn” kruip je in de huid van Flo Becaspin, een zorgverlener werkzaam in een interdisciplinair gezondheidscentrum in de eerstelijnszorg. Jouw cliënte is mevrouw Nelly Flament, een 72-jarige vrouw met diabetes type 2 op zelfmanagement. Mevrouw Flament heeft twee eerdere afspraken op het gezondheidscentrum gemist, zonder vooraf te verwittigen. Nu neem je contact met haar op tijdens een aangekondigd huisbezoek. Hoe het verder loopt, hangt af van de beslissingen die jij neemt.

Uitnodiging event

In de afgelopen jaren heeft simulatieonderwijs zich ontwikkeld tot een onmisbare schakel in praktijkgerichte zorgopleidingen en trainingen. Het project ENVISION (European Network on VIrtual SImulation ONline) resulteerde in  2 Virtual Gaming Simulations in 2 verschillende settings:
  • Thuiszorg
  • Pediatrische spoedeisende hulp
Op donderdag 9 februari presenteren de onderzoekers alle resultaten van het project. Je bent welkom op de Arteveldehogeschool, Campus Kantienberg (Voetweg 66, 9000 Gent) van 13.30 tot 17.00 uur. Je kan er ook zelf eens een Virtual Gaming Simulation ervaren.