Nieuws NETWERK VERPLEEGKUNDE
Terug

Wil je meer lezen?

Om dit artikel te lezen heeft u niet voldoende rechten.
Log in met uw account of word lid van NVKVV.

Nota pilootprojecten eerstelijnspraktijken en voorstel administratieve vereenvoudiging

Nota aan de Vlaamse regering

De Vlaamse Minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin richt een nota aan de Vlaamse Regering omtrent een bijkomende oproep voor pilootprojecten eerstelijnspraktijken en een voorstel tot administratieve vereenvoudiging voor huisartsen.


De Vlaamse regering wil de toegankelijkheid van de eerstelijnszorg en de multidisciplinaire praktijkvoering verder ondersteunen. Na de succesvolle oproep tot pilootprojecten tot brede eerstelijnspraktijkvormen wil de Vlaamse Regering dit initiatief uitbreiden en nog één keer herhalen. De Vlaamse Regering lanceert een nieuwe pilootoproep voor 7 tot 10 brede eerstelijnspraktijkvormen voor een maximaal budget van 249.999 euro per project en een totaalbudget van 1.749.993 euro. 

Daarnaast wil de Vlaamse Overheid inzetten op administratieve vereenvoudiging voor de huisarts. Een doorgedreven digitalisering van de aanvraagprocedures voor de tegemoetkomingen van renteloze leningen en tegemoetkomingen in de interdisciplinaire praktijkvoering wordt opgestart. De Vlaamse Regering voorziet hiervoor een budget van 675.000 euro om de toekomstige aanvraagprocedures voor de huisartsen te vereenvoudigen en deze procedures te digitaliseren.