Nieuws NETWERK VERPLEEGKUNDE
Terug

Premie voor bachelorstudenten

Vul het formulier in!

Elke bachelorstudent verpleegkunde die in het academiejaar 2021-2022 afstudeert, ontvangt 1.000 euro van de Vlaamse overheid. Enige voorwaarde voor het aanvragen van de onkostenvergoeding is in het bezit zijn van een diploma van bachelor in de verpleegkunde met een afgiftedatum vóór 30 november 2022. Doe je aanvraag via het online formulier

Behandeling van de aanvraag

Na het indienen van het formulier, ontvang je een e-mail om de ontvangst te bevestigen. De administratie controleert de aanvraag om na te gaan of je aan de criteria voldoet en neemt enkel contact met je op, via e-mail of telefonisch, indien dit nodig is voor de behandeling van de aanvraag. De onkostenvergoeding komt op je rekening ten laatste 31 december 2022.

Geen automatische uitbetaling 

2 jaren voordien kregen pas afgestudeerde bachelorstudenten verpleegkunde ook een dergelijke onkostenvergoeding van de overheid. De reden daarvoor was de verlenging van hun opleiding van 3 naar 4 jaar, wat extra onkosten met zich meebrengt. Toen werd het bedrag automatisch uitbetaald, dat is nu niet meer het geval. 
Nieuw is ook dat verpleegkundigen die de brugopleiding hebben gevolgd aanspraak kunnen maken op de premie. 

De aanvraag moet uiterlijk op 30 november 2022 aan het agentschap Zorg en Gezondheid worden bezorgd via deze link.