Nieuws NETWERK VERPLEEGKUNDE
Terug

Onderzoek naar geschiedenis vaginisme en seksuele pijn

Oproep anonieme getuigenissen

De onderzoekseenheid geschiedenis van de KU Leuven zoekt getuigenissen voor een onderzoek naar vaginisme en seksuele pijn. Historica Antje Van Kerckhove onderzoekt de geschiedenis van deze problematiek in België en in de Verenigde Staten. Vaginisme is een aandoening die pijn veroorzaakt bij vrouwen tijdens seksuele betrekkingen.

Naast de geschiedenis achter deze aandoening, wil de onderzoekseenheid ook getuigenissen en ervaringen van vrouwen die op frequente basis seksuele pijn (hebben) ervaren in kaart brengen, van 1950 tot nu. Daarvoor wil historica Antje Van Kerckhove in gesprek gaan met zorgverleners (seksuologen, psychologen, kinesitherapeuten, gynaecologen, verpleegkundigen, …), vrouwenbewegingen en met vrouwen die zelf aan vaginisme lijden. Hoe gaan zij om met langdurige pijnklachten, hoe evolueert het wetenschappelijk denken over vaginisme en seksuele pijn, hoe veranderden de persoonlijke ervaringen van vrouwen? Op deze vragen zoekt ze een antwoord.

De getuigenissen verlopen in alle discretie en worden anoniem verwerkt. Wie wil meewerken of meer info wil, kan Antje contacteren via haar e-mailadres of gsm-nummer, vermeld op deze pdf.