Nieuws NETWERK VERPLEEGKUNDE
Terug

Nursing.be legt de boeken neer

Vzw haalt het van beursgenoteerd bedrijf

Op 1 februari 2024 stopt Nursing.be er mee. Dat staat in een brief gericht aan alle abonnees. Als brede beroepsorganisatie voor verpleegkundigen in Vlaanderen kunnen we niet anders dan op dit nieuws positief te reageren. Wie een abonnement had op de Vlaamse versie van het tijdschrift, zal voortaan namelijk enkel nog toegang hebben tot artikels uit Nederland, gericht op het zorglandschap bij onze noorderburen. Geen nood, Netwerk Verpleegkunde magazine is het alternatief voor deze abonnees en tot op heden het enige magazine in Vlaanderen dat zich specifiek op verpleegkundigen richt.

NETWERK VERPLEEGKUNDE vond in Nursing Nederland een 20 jaar durende trouwe partner. Toch merkten we dat de nood aan een eigen magazine zich steeds meer opdrong. Het brengen van Vlaamse inhoud als het verbreden van de sectoren waarin verpleegkundigen zijn tewerkgesteld werd hardnekkig tegengehouden. Daarnaast stonden ook de financiële middelen haaks tegenover de noden en interesses van onze leden. Toen we Netwerk Verpleegkunde magazine in 2020 oprichtten, startte NURSING, uitgegeven door het beursgenoteerd bedrijf BSL een tegenoffensief door het opstarten van NURSING Vlaanderen. Hier komt nu een einde aan! Een overwinning aldus voor een niet-gesubsidieerde vzw als NETWERK VERPLEEGKUNDE. 

Het was in 2020 onze ambitie om ons te richten op de specifieke noden van Vlaamse verpleegkundigen met inhoud op maat van het Belgische werkveld. Dat is vandaag nog steeds ons centrale uitgangspunt. Mede daardoor blijft NETWERK VERPLEEGKUNDE groeien en versterken we ons magazine 9 keer per jaar met input van vakmensen verspreid over heel Vlaanderen. We hanteren een brede aanpak, met telkens 10 themapagina’s, en laten zo diverse specialisaties en sectoren waarin verpleegkundigen werken, aan bod komen. Die thema’s wisselen jaarlijks en garanderen een variëteit in ons aanbod naar onze leden toe.

Voor alle Vlaamse verpleegkundigen

We hopen de abonnees bij NETWERK VERPLEEGKUNDE te mogen verwelkomen. Via je lidmaatschap bij onze beroepsorganisatie ontvang je het magazine 9 keer per jaar in je bus, lees je het online en geniet je van tal van andere voordelen. Alle informatie vind je hier.

Samenwerken met Netwerk Verpleegkunde

Daarnaast wil NETWERK VERPLEEGKUNDE zich richten tot mogelijke adverteerders voor ons magazine. We laten het tijdschrift graag groeien, met input van en voor het werkveld.

Heb je ideeën voor een artikel of is er een rubriek die je in Netwerk Verpleegkunde wil zien? Mail dan naar journalist@netwerkverpleegkunde.be. Wens je als bedrijf te adverteren in het magazine, op onze website of op ons vacatureplatform, dan kan je je richten tot sales@elma.be. Wees er snel bij, want de plaatsen zijn beperkt om inhoudelijke artikels zoveel mogelijk voorrang te geven.