Nieuws NETWERK VERPLEEGKUNDE
Terug

Nieuwe prijs: Parel van een Zorgkundige

BEFEZO reikt uit! Stel je collega kandidaat!

Zorgkundigen zijn een belangrijke schakel in de continuïteit van zorg. Hun rol wordt vaak onderschat. Daarom roept de beroepsorganisatie voor zorgkunidgen Befezo een nieuwe prijs in het leven: Parel van een Zorgkundige. Deze wordt uitgereikt in september tijdens de studiedag voor zorgkundigen op de Week van de Verpleegkundigen.

Zorgkundigen en verpleegkundigen werken nauw samen in verschillende zorgsettings. Geen wonder dat ook de beroepsorganisaties voor beide zorgberoepen een hechte band onderhouden. Jaarlijks organiseert NETWERK VERPLEEGKUNDE, de brede Vlaamse beroepsorganisatie voor verpleegkundigen, de Week van de Verpleegkundigen in het Kursaal Oostende. Tijdens dit vierdaagse congres worden telkens de Parels van een Verpleegkundige uitgereikt. Hiervoor kunnen Vlaamse verpleegkundigen collega’s nomineren die het verdienen om eens in de bloemetjes gezet worden. Aan de award is ook een geldprijs van 250 euro verbonden.

Diezelfde Parel wil Befezo, de Belgische Federatie voor Zorgkundigen, nu ook uitreiken aan Vlaamse zorgkundigen. Collega’s kunnen via een formulier op de website hun gewaardeerde teamgenoot nomineren voor de prijs. “We willen het belang van zorgkundigen en de taken die ze op zich nemen, meer dan ooit in de kijker zetten”, zegt Paul Cappelier, voorzitter van Befezo. “We namen twee jaar geleden al een start door een speciale studiedag voor zorgkundigen in te richten tijden de Week van de Verpleegkundigen. Dit jaar voegen we daar de Parel van een Zorgkundige aan toe. Heb je dus een collega die sterk is in het vak en een groot hart heeft voor zorgvragers en teamgenoten? Nomineer die persoon dan via onze website. We kijken uit naar de kandidaturen.”