Nieuws NETWERK VERPLEEGKUNDE
Terug

Nieuwe leden voor erkenningscommissies verpleegkunde en zorgkunde

Mandaten worden nu samengesteld

Een mandaat van leden van de erkenningscommissies bij het Departement Zorg duurt 6 jaar. Het merendeel van deze commissies is intussen opnieuw samengesteld, behalve voor verpleegkunde, BBT, BBK en zorgkunde.

Op 11 september 2023 kregen de beroepsorganisaties van verpleeg- en zorgkundigen de vraag naar nieuwe kandidaturen voor de bovenstaande 4 commissies. Ook NETWERK VERPLEEGKUNDE stuurde haar kandidaten vanuit de verschillende werkgroepen in. We hebben hiervan op heden nog geen uitslag ontvangen. De nieuwe samenstelling is later opgestart door de hervorming van het verpleegkundig beroep op federaal niveau. Het Departement Zorg wil de Vlaamse procedures hier laten op aansluiten.

Wie vandaag in deze commissies zetelt doet dit langer dan de voorziene termijn van 6 jaar. Het Departement Zorg en NETWERK VERPLEEGKUNDE wensen deze mensen uitdrukkelijk te bedanken voor de geleverde inspanningen de voorbije jaren en om de continuïteit van de dossiers te behartigen tot de erkenningscommissies hernieuwd worden.

De voorwaarden voor de betrokken erkenningscommissies vind je in deze brief.