Alle
Terug

Webinar aanpassingen Wet PatiŽntenrechten


Recent werd de wet op de patiëntenrechten aangepast. Een goede zaak! Maar waarover gaat het precies? Hoe moeten we bepaalde elementen uit deze wet in relatie brengen met de Wet op de kwaliteitsvolle praktijkvoering? Waar dien ik als verpleegkundige in de praktijk rekening mee te houden?


De taalvereisten van zorgverleners is een veel besproken item. Hoe kunnen we er samen voor zorgen dat kwaliteit van zorg en communicatie met de zorgvrager gewaarborgd blijft wanneer zorgverleners de landstalen onvoldoende machtig zijn? Ook hier werden recent aanpassingen gedaan in de wetgeving. Goede zaak! Maar waarover gaat het precies? Wat betekent die voor mij als verpleegkundige of werkgever in het werkveld? Waarmee dien ik rekening te houden en hoe bepaal je wanneer expertise uitzonderlijk is en dus niet onder de nieuwe wetgeving valt?


De wet op de patiëntenrechten zou op vraag van menig beroepsorganisaties en disciplines, een plicht van de zorgvrager inzake agressie ten aanzien van zorgverleners moeten bevatten. Heeft men deze vraag weerhouden in de wetgeving? Welke tools hebben we als verpleegkundigen in handen om bezoek of zorg te weigeren?


Spreker

Prof. Dr. Goffin Tom, Professor Gezondheidsrecht UGent, voorzitter Federale Commissie Rechten van de Patiënt


Attestering

2 uur


Prijs

Gratis voor de leden 

Voor niet-leden: 40 euro

Lid worden? 2 online vormingen en nog zo veel meer voordelen. Klik HIER. 


DIGITAAL 

De link wordt je 1 dag op voorhand doorgestuurd 


Datum een uur

22 februari om 19uur - 21 uur