Nieuws NETWERK VERPLEEGKUNDE
Terug

Handboek Recht in mijn schoenen

Uitgave van Juridische Adviesgroep

Kan en mag je als verpleegkundige zelf beslissen om een onrustige patiënt te fixeren? Moet je als verpleegkundige verplicht hulp bieden als getuige van een verkeersongeval met gewonden? Het praktijkhandboek voor verpleegkundigen ‘Recht in mijn schoenen’ weet raad.

De juridische adviesgroep (JAG) van NETWERK VERPLEEGKUNDE schreef de afgelopen maanden aan een nieuwe uitgave van ‘Recht in mijn schoenen’. Dit praktijkhandboek biedt een antwoord op moreel-ethische en juridische vragen die verpleegkundigen zich in verschillende situaties stellen. De voorbeelden en omschrijvingen zijn uit het leven gegrepen en gebaseerd op ervaringen uit de dagelijkse praktijk. 
Wie is aansprakelijk voor de schade die een zorgvrager oploopt na een verkeerd toegediende inspuiting? Of mag je als verpleegkundige wel zomaar medicijnen toedienen die de patiënt thuis in de kast heeft liggen en waarvan de werking gekend is? Elke casus wordt aan de hand van wettelijke bepalingen gekaderd met de nodige verwijzingen en bronnen. De JAG heeft een jarenlange expertise in de wetgeving over de verpleegkundige beroepsuitoefening. 

Dit boek loodst de (student)basisverpleegkundige doorheen de wettelijke bepalingen binnen de beroepspraktijk. Een musthave voor studenten, verpleegkundigen en zorgkundigen om altijd recht in je schoenen te staan.