Nieuws NETWERK VERPLEEGKUNDE
Terug

Wil je meer lezen?

Voor dit artikel te lezen heeft u niet voldoende rechten.
Log in met uw account of word lid van NVKVV.

Algologische studiedag: uitgelezen leer- en netwerkmoment

Werkgroep Pijnverpleegkundigen

Jaarlijks organiseert de werkgroep Pijnverpleegkundigen van het NVKVV 2 studiedagen om hun leden en geïnteresseerden samen te brengen rond de problematiek van pijn. Op 31 maart 2022 vond de algologische studiedag plaats in Antwerpen. Een uniek moment om te netwerken en onderling ervaringen te delen.

In de voormiddag bracht professor Erik Franck van de Universiteit Antwerpen een lezing over de impact van verandering en hoe pijnlijk verandering soms is. In de namiddag stonden interactieve sessies op de planning, waarbij de 40 deelnemers in 3 groepen werden opgesplitst. Elke groep besprak een fictieve casus en debatteerde over een mogelijk plan van aanpak.

“We combineren telkens een voordracht met een type workshop. Dat laat ons toe de problematiek van pijn goed in kaart te brengen, ideeën uit te wisselen en bij te leren van elkaar”, vertelt Lieven Deltour, pijnverpleegkundige in het AZ Delta Roeselare en lid van de werkgroep Pijnverpleegkundigen van het NVKVV. “De deelnemers aan onze studiedag zijn zowel algologische verpleegkundigen, die het pijnbeleid binnen een zorginstelling coördineren, begeleiden en controleren, als verpleegkundigen van andere afdelingen.”

De tweede studiedag van de werkgroep vindt plaats op donderdag 6 oktober 2022 tijdens de Week van de Verpleegkundigen in het Kursaal van Oostende, met als thema ‘De complexe puzzel van pijnbestrijding anno 2022’. Erbij zijn? Inschrijven is mogelijk via deze link.