Werkgroepen
Terug

Studenten verpleegkunde

Onze droom is dat we van elke onderwijsinstelling een student in onze werkgroep hebben. We merken wel dat het voor studenten in het begin een zekere investering vraagt om zich in te werken in de materie van de werkgroep maar we helpen hen graag op weg.


Studenten verpleegkunde

In december 2019 zag de werkgroep Studenten van het NETWERK VERPLEEGKUNDE het levenslicht: een jonge, dynamische werkgroep met geëngageerde leden die vast besloten zijn om voor verandering te zorgen voor hun toekomstig beroep. De werkgroep heeft ondertussen zijn eerste vergaderingen achter de rug en hebben volgende belangrijke punten geselecteerd waarvoor zij zich wensen actief in te zetten: 

  • Verdiepende stage – evaluatie – spreiding en vergoeding 
  • Functiedifferentiatie op de stages, in het werkveld en in de wetgeving 
  • Toekomstige rol van verpleegkundigen in functie van de zorguitdaging

Deze werkgroep is ook vertegenwoordigd in de projectgroep verdiepende stage NETWERK VERPLEEGKUNDE dat op haar beurt vertegenwoordigd is in het Vlaamse Adviescomité Verdiepende stage

Publicatie zorg onderzocht en student corner in NURSING voor studenten
Ieder jaar worden de bachelorproeven van menig Vlaamse Hogescholen verzameld in de publicatie zorg onderzocht. Een overzichtelijke waaier aan opportuniteiten en sectoren waar studenten verpleegkunde met hun diploma op zak verder mee aan de slag kunnen. Ook de publicatie student corner in NURSING geeft studenten verpleegkunde de kans hun expertise in een vroege fase te laten publiceren. 

Presentaties op de Congresweek van de Verpleegkunde in Oostende
Ieder jaar in maart organiseert het NETWERK VERPLEEGKUNDE tijdens de congresweek van de Verpleegkunde in Oostende meet&eat kokers waarin de strafste wetenschappelijke onderzoekers hun onderzoeksresultaten presenteren. Alsook  bachelor- en master studenten krijgen de kans hun onderzoek voor te stellen. Interesse als student of onderzoeker? info@netwerkverpleegkunde.be

Leden Netwerk Verpleegkunde
Bekijk profiel
Joffrey VERMUNICHT
Voorzitter

Voorzitter werkgroep studenten NVKVV. Student verpleegkunde Thomas More Mechelen

Bekijk profiel
Lize Bal
Werkgroeplid

Bekijk profiel
Marie De Rijdt
Werkgroeplid

Nieuws