Nieuws NETWERK VERPLEEGKUNDE
Terug

Omgang met dementie makkelijker

Door theatervoorstelling ‘Dag mama’ & ‘Dag mama 2’

Productiehuis Dementie in Theater helpt zorgverleners en naasten omgaan met dementie in hun omgeving. De voorstelling ‘Dag Mama’ gaat over een vrouw die zichzelf aan het verliezen is en de brandende vraag hoe de dochter daarmee omgaat. Het stuk speelt zich af in de nieuwe leefomgeving van de moeder: haar kamertje in het woonzorgcentrum. De werelden samenbrengen van moeder, dochter en zorgprofessional blijkt niet eenvoudig.

Tijdens ‘Dag mama 2’ beleef je het vervolg van het verhaal, maar beide shows zijn even goed afzonderlijk te bekijken. In dit muziektheater tonen de makers je wat normaal gesproken achter gesloten deuren plaatsvindt: de spanningen tussen familieleden, de conflicten binnen zorgteams, en heftige interacties met de mens met dementie. Als kijker heb je nadien de meest baanbrekende technieken en inzichten op zak hebt om het beste te bieden aan zorgvragers en naasten.

Leren door beleven

Door middel van de prachtige muziek en levensechte scènes kruip je in de huid van de mens met dementie. Je beleeft en begrijpt wat de dementie met hem of haar doet. Voor de voorstelling brachten gepromoveerd psychologen, theatermakers, wetenschappers, muzikanten en acteurs hun expertise samen. De missie: jou de mooiste omgang met dementie geven die mogelijk is. Als mantelzorger, als zorgverlener, als zorgteam.

Dag Mama op locatie

‘Dag Mama’ is een nieuw en geaccrediteerd trainingsprogramma in Nederland en België. Zorgprofessionals en naasten ervaren op indrukwekkende wijze wat dementie met alle betrokkenen doet en wat ze voor elkaar kunnen betekenen. Boek Dementie in Theater via https://dementieintheater.nl/dag-mama-op-locatie. 

Info en tickets ‘Dag Mama’: dementieintheater.nl/dagmama 

Info en tickets ‘Dag Mama 2’: dementieintheater.nl/dagmama2