Nieuws NETWERK VERPLEEGKUNDE
Terug

Wil je meer lezen?

Om dit artikel te lezen heeft u niet voldoende rechten.
Log in met uw account of word lid van NVKVV.

Rapport uitstroom zorg

Anoa Care

In samenwerking met het Expertisecentrum Health Innovation van UCLL organiseerde Anoa Care (www.anoacare.be) in 2021 een bevraging over de uitstroom binnen de zorgsector.

In deze bevraging brengt Anoa Care de oorzaak van de uitstroom van zorgverleners en uitstroom in de zorg in het algemeen in kaart. Bijkomend werd gepolst naar de intentie en voorwaarden van de deelnemers om terug te keren naar de zorgsector.

Lees de kernbevindingen van de eerste antwoorden in het rapport.

Anoa Care geeft met deze bevraging een aanzet om bepaalde inzichten te krijgen die samenhangen met uitstroom. Er is weinig tot geen historische informatie over de evolutie van de uitstroom in de zorgsector. In 2022 en de komende jaren wil Anoa Care verder bouwen op dit onderzoek. Samen met onderzoeksbureau IVOX zijn ze initiatiefnemer en partner geworden van sIUz. sIUz staat voor "survey instroom uitstroom in de zorg". 

Zoals de naam al zegt, richt sIUz zich niet enkel op de vraag "Waarom stromen mensen uit de zorg?" maar ook op de vragen "Wat maakt dat mensen kiezen voor de zorgsector?" en "Wat kunnen we eraan doen om mensen in de zorg te houden?”. Daarvoor heeft project SIUz jouw hulp nodig. Werk je in de zorg, heb je in de zorg gewerkt of ben je bezig met een opleiding verpleegkunde? Vul dan de survey in via ivox.socrates.net/direct/Project_sIUz.

Je bent een zorgorganisatie, een hogeschool, ... en je wilt graag partner worden van dit onderzoek? Contacteer de mensen van sIUz via info@siuz.be.